A Tokaji Borvidék Vinum Regum Rex Vinorum Borlovagrendjének tagjai 2012. május 30-án Sárospatakon a Szent Erzsébet házban a Borlovagrend megújításáról, működésének új alapokra helyezéséről és egyben egy új egyesület megalapításáról döntöttek Tokaji Borlovagrend néven. A Tokaji Borlovagrend célja, hogy visszaemelje Tokajt az őt megillető piedesztálra.
TOKAJI BORÁRVERÉS ÉS A BORLOVAGREND
TOKAJI BORÁRVERÉS ÉS A BORLOVAGREND
TOKAJI BORÁRVERÉS ÉS A BORLOVAGREND
 

A Borlovagrend alapító tagjai nagyrészt tokaji bortermelők. A Lovagrend a borvidék legjobb termelőit, főként pedig a termőhely egyediségében és az itt készülő borok kivételes karakterében hívőket fogja össze egy szervezetbe, mely nyitva áll minden olyan borszerető és szakmabeli előtt, aki szeretne hozzájárulni Tokaj-Hegyalja fejlődéséhez.

A Borlovagrend minden évben, a Tokaji Tavasz eseménysorozat részeként, megrendezi a Nagy Tokaji Borárverést, olyan ritka és egyedi tételekből, amelyek méltán kelthetik fel az egész világ legelkötelezettebb borrajongóinak figyelmét. A különleges árverés hazai és külföldi vásárlóit dülőtúrákkal, nyitott pincékkel, borkóstolókkal, konferenciákkal, szakmai előadásokkal, bor- és gálavacsorával fogadja.

A legjava. A Tokaji Borlovagrend a térség legjobb termelőinek a köréből származó különleges borok megvásárlásának a lehetőségét kínálja. Száraz tételekből egy-egy gönci hordó (136 l), az édes borokból fél gönci hordó (68 l) és az eszencia esetében 10 liter a legkisebb megvásárolható mennyiség. Az árverési tételek kivételes minőségét az előző árverésekhez hasonlóan most is egy szakmai borvizsgáló bizottság biztosítja.
A Tokaji Tavasz és az annak keretében megtartott borárverés az év legfontosabb eseménye: lehetőség minden borkedvelő számára, hogy e gazdagságba bepillanthasson, megismerhesse a legfrissebb borművészeti alkotásokat.

A Tokaj kultúrtáj javára. A különleges tokaji tételek exkluzív formában történő piacra juttatásán kívül az árverés célja az is, hogy hozzájáruljon az Abaújszántó–Tokaj–Sátoraljaújhely-háromszögben elterülő borvidék újjáépítéséhez. A 2002 óta világörökségi kultúrtájként számon tartott Tokaj-Hegyalja méltó arra, hogy megőrizzük az utókornak.

Tokaj – több évszázad történelem. Tokaj volt az első zárt borvidék négy évszázaddal ezelőtt. Vitathatatlanul a világ legkiemelkedőbb termőhelye, amely a borokban megjelenő dűlőkarakterek széles skáláját kínálja a száraz és édes kategóriában egyaránt.

A Borlovagrend elnöke Szepsy István, alelnöke Samuel Tinon, nagymestere Dr. Kovács Tibor.
Tokaji Borlovagrend

–– Nagy Tokaji Borárverés, 2017 >>
–– Nagy Tokaji Borárverés, 2016 >>
–– Nagy Tokaji Borárverés, 2015 >>
–– Nagy Tokaji Borárverés, 2014 >>
–– Nagy Tokaji Borárverés, 2013 >>

Mentés

Mentés

X

Pin It on Pinterest

X
Share This
Loading...