A Tokaji Borlovagrend 2016. április 23-án tartotta meg borárverését Tokaj város kulturális negyedében. Az ide évben 19 nagyszerű termelő, 28 tétele került kalapács alá, melyek közül 23 elkelt a rangos hazai és nemzetközi közönséget vendégül látó eseményen. Ez 80%-os eladási arányt jelent, ami az előző évi eseményekhez viszonyítva a legmagasabb érték. 21 055 000 forint összleütéssel ért véget a Nagy Tokaji Borárverés!
NAGY TOKAJI BORÁRVERÉS 2016
NAGY TOKAJI BORÁRVERÉS 2016
NAGY TOKAJI BORÁRVERÉS 2016
 

Tokaj város történelmi belvárosa kínálta gyönyörű környezetben megtartott eseményen mintegy kétszázan vettek részt, személyes vagy telefonos licitálási szándékát több, mint harminc érdeklődő regisztrálta. A licitáló tárcsát váltók között sok külföldi, az előző évek árveréseiről visszatérő hazai és új, első ízben licitáló volt. Az árverést megelőzően alakultak licitáló csoportok is, melyek egy-egy tételre szerveződtek. A borok lepalackozás után a Tokaji Borlovagrend egyedi, számozott címkéivel kerülnek a vásárlóikhoz.
Idén először egy különleges tétel is licitálásra került. A Mádi Kör tagjai a 2015. július 20-án leégett horvát Grigic borászat felújítására ajánlották fel az egyesületet tömörítő termelők által felajánlott 14 palack különleges 6 puttonyos Tokaji Aszú borokból összeállított válogatás bevételét.
Az idei árverés legaktívabb vevője az újonnan felavatott borlovagrendi tagunk Manuel Peyrondet volt, aki 2008-ban elnyerte a Meilleur Sommelier de France (Franciaország legjobb sommelier-je) címet és összesen több mint 800 palack bort vásárolt meg „Chais d’Oeuvre” nevű borklubja részére. Manuelt idézve: „Nincs annál nagyobb élmény, mint kandalló mellett ülve egy pohár Tokaji bort kortyolgatni, almás pitét (Tarte Tartin) enni hozzá és Schubertet hallgatni.”
A Tokaji Borlovagrend az árverésből származó bevétel egy részét a Tokaji Borvidék értékeinek növelésére kívánja fordítani. Aki vásárolt a borárverésen, nem csupán egy egyedi, magas minőségű tokaji bor birtokosa lett, hanem a megvásárolt tétel árával az UNESCO Kulturális Világörökségi helyszínét is támogatja.
Tokaji Borlovagrend, sajtóközlemény, 2016.04.25.

Eladott tételek >>

Mentés

X

Pin It on Pinterest

X
Share This
Loading...