90% FURMINT, 10% HÁRSLEVELŰ – 0,50 literes palackokban

Hála a mágikus gombának, a Botrytis cinerea-nek! Tokaj kivételes érlelődést biztosít a boroknak. Alig két év kell a magyar tölgyből készült hordókban, s boraink kiteljesednek. A botritiszt tartalmazó boraink akár hat évig is érlelődnek ezekben a hordókban. A tokaji borászatot alapvetően határozza meg két különleges adottság: a szőlők fantasztikus geológiai adottságai, és a tokaji pincék lágy, hűvös, jól kiegyensúlyozott atmoszférája, amelyek igen kedvezően hatnak a bor érlelődésére.
Samuel Tinon TOKAJI SZAMORODNI SZÁRAZTOKAJI SZAMORODNI SZÁRAZTOKAJI SZAMORODNI SZÁRAZ

A tökéletes aperitif. Évszázadokon keresztül Lengyelország és Észak-Európa arisztokratáinak kedvenc száraz bora volt. Készítésének ősi módszerét Samuel Tinon az utóbbi években fejtette meg: a borból élesztőhártya alatt érleli ki az összes cukrot. A száraz szamorodni egyesíti magában a botritizált szemek ízét, a tartást adó savakat, az ásványosságot, Tokaj legjavát.

Samuel Tinon Tokaj, Szamorodni douxSamuel Tinon Tokaj, Szamorodni douxTOKAJI SZAMORODNI ÉDES

A Tokaji Szamorodni édes borba egyaránt kerül bele aszúsodott, töppedt és egészséges szőlőszem. A bor lengyel elnevezése: „ahogy termett” mutatja meg igazi természetét. Csodálatosan foglalja össze Tokaj jellemzőit: az elegáns édességet, a savat, a vulkáni talajt és az ásványosságot. Ez a bor a bevezetés a száraz szamorodni megértésébe, édes testvére lévén amannak.

Samuel Tinon Tokaji AszúSamuel Tinon  Tokaji AszúTOKAJI ASZÚ

Tokaj nagy itala. A bor tökéletes egyensúlyban van, illatában és ízében nagyon színes, de harmonikus. Ezzel a harmóniával és a botritisz egyedi, intenzív illatával előz meg Tokaj minden más édesbor-termelő vidéket. A puttony hagyományos mértékegység, azt mutatja, hogy milyen töménységben áztatták az aszúszemeket a 136 l-es hordóban, egy puttony 20-25 kg aszúszemnek felel meg.

Samuel Tinon TOKAJI ASZÚ MILLESIMES ANCIENSSamuel Tinon TOKAJI ASZÚ MILLESIMES ANCIENSRÉGI ÉVJÁRATÚ TOKAJI ASZÚ

A 2000-es első szüretünk óta eltelt idő lehetővé teszi, hogy értékeljük a különböző évjáratú aszú borainkat, figyelemmel kísérjük aromájuk változását. A bor érlelődése több perióduson megy keresztül, minden évben meglepetést okozva. Évente más-más színek kerülnek előtérbe. 12 °C fokon kínáljuk, min. 1 dl töltve a sauvignon blanc és az ice wine típusú poharakba.

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

X

Pin It on Pinterest

X
Share This
Loading...